El Juego de la Serpiente

El joc de la serp és una campanya dirigida als xiquets i xiquetes i als seus pares per a animar-los a anar caminant i amb bicicleta al col·legi. Consisteix en un joc fàcil de posar en pràctica i útil per als centres educatius, que a més permet organitzar activitats en paral·lel per a millorar l’educació de tots en matèria de mobilitat, medi ambient urbà i salut.

El joc de la serp va començar com un projecte xicotet en Flandes (Bèlgica) i a poc a poc va ser creixent fins a convertir-se en una vasta campanya europea, en la qual participen centenars d’escoles en diferents països. Per a ajudar a estendre aquesta bona pràctica a Europa, es va crear la xarxa europea del Joc de la Serp -Traffic Snake Network- formada per 18 països europeus, entre ells Espanya. El propòsit principal de la xarxa, el representant de la qual a Espanya és la DGT, és incentivar i recolzar el desenvolupament de la campanya en els col·legis de cada país i compartir els resultats i les experiències entre els seus participants.